1) 8 July / 8 juillet 2017
Nyon - Versoix, 18km
Sunny and hot / beau et chaud - 25-35' C
* * *
After a little delay this morning, due to a surprise crack in my water "bottle", we finally left Nyon around 8:45. We had a nice walk through vineyards and fields to the Bossey castle where we stopped for lunch. Then we continued in the heat towards Founex where we stopped for a coffee break at Cursillo friends Maree and Ed. After that we stopped in Coppet and had a brief break there before heading along the lake road to Versoix. There we were warmly greeted by Mary another Cursillo friend and who is hosting us for the night. Good conversations, ice water, nice shower and laundry machine, rosé wine on the balcony and a lovely home cooked meal! It's been a good first day!
* * *
Nous commençons la journée par une surprise imprévue ce matin, petit trou dans ma gourde... et donc départ retardé à 8:45. Jolie balade entre vignes et champs jusqu'au Château de Bossey où nous nous sommes arrêtés pour le pique-nique. Puis, nous avons continué dans la chaleur jusqu'à Founex où nous avons pris le café chez des amis du Cursillo, Maree et Ed. Ensuite, nous avons fait un petite pause à Coppet avant de longer la route du lac jusqu'à Versoix. Là, nous sommes accueillis par Mary, une autre amie du Cursillo, qui nous héberge ce soir. Belles conversations, eau glacée, douche et machine à laver, apéro au vin rosé sur le balcon et repas maison! C'est une belle première journée!
Blessed are those whose strength is in you, whose hearts are set on pilgrimage. Psalm 84:5
This site shows the most recent pages first. To go further back, scroll down and click on “Older Posts” (just above the map of the Way of St. James).
Heureux ceux qui placent en toi leur appui, ils trouvent dans leur coeur des chemins tout tracés. Psaumes 84:5
Ce site met en premier les pages les plus récentes. Pour consulter les pages plus anciennes, descendez sur la page et cliquez sur « Older Posts » (juste au-dessus de la carte « Le chemin de St-Jacques de Compostelle ».)
No comments:
Post a Comment